Frederikke

Legeheltene leger med nogle af Danmarks modigste børn – og møder nogle af Danmarks sejeste familier.
Nogle af familierne har valgt at stå frem med deres historie om at være på et hospital og om mødet med Legeheltene.  Herunder kan du læse om Frederikke og høre hendes personlige historie fortalt af både hende og hendes forældre.

”I starten var det kedeligt. Der var ikke nogen ting at lege med. Man var der, fordi der var sket noget jo. Så var det sjovere, når man mødte nye mennesker. Både Legehelten og Lila.” fortæller Frederikke.

Mød Frederikke. Hun er 11 år og går til daglig i skole og klub. Derudover dyrker hun cheerleading og svømning i sin fritid. Frederikke var dog for nylig et smut forbi hospitalet, da hun havde haft en lidt for vild oplevelse på en trampolin. Da Frederikke lavede en salto, får hun så meget fart på, at hun tager fra med armen og brækker knoglen i den ene arm. Derfor skulle Frederikke på hospitalet.

Kl. 06.00 tirsdag morgen bliver Frederikke vækket af sin mor, og kl. 08.00 møder hun fastende ind på Herlev Hospital. Og Frederikke synes, at det var helt vildt ”nederen og rigtig træls” at faste.

Frederikke bliver først lukket ind til operation kl. 13.30. Og det er lang tid at vente for en pige, der har været oppe siden kl. 06.00. Heldigvis findes der nogle, der kan gøre ventetiden lidt sjovere på et hospital – og det er selvfølgelig en Legeheltene!

Imens Frederikke og hendes mor sidder og tegner, møder Frederikke en anden pige, der også har brækket armen. De spiller alle tre spil, indtil en skikkelse i en farverig t-shirt og et stort smil kommer gående forbi. Det er en af Legeheltene, som er klar til få Frederikke og Lila op ad sofaen og ud at lege. Legeheltene skaber nemlig et frirum, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab. Et frirum, hvor nye venskaber kan opstå, og hvor følelsen af ensomhed formindskes.

Timerne går hurtigt, da først pigerne er i gang med lege med Legehelten. Der bliver både bygget forhindringsbane, kastet med ærteposer og ringe og øvet matematik.

”Det var rigtig sjovt. Også fordi ventetiden i starten var lang. Tiden gik meget hurtigere. Det var godt at have nogle at lege med”, fortæller Frederikke.

Et hospitalsophold er ofte lig med lang ventetid, og det er især her, Legeheltene kan give børnene et frirum til bare at være et barn og lege. Så går tiden i venterummet nemlig meget hurtigere.

Om fredagen var Frederikke tilbage i skole igen – nu med en arm i gips. Alle skolekammeraterne fik selvfølgelig lov til at tegne og skrive på den!

”Legeheltene får tiden til ikke at synes så lang. De er med til at distrahere ungerne i de ting, der kan være ubehagelige og er derved en god afledningsmanøvre. Vi er rigtig glade for at have mødt Legeheltene.” Sådan lyder det fra Frederikkes mor, der fik et pusterum fra venteværelset.

Tusinde tak, fordi vi måtte dele din historie Frederikke.

×
×

Kurv