Laura

Legeheltene leger med nogle af Danmarks modigste børn – og møder nogle af Danmarks sejeste familier.
Nogle af familierne har valgt at stå frem med deres historie om at være på et hospital og om mødet med Legeheltene.  Herunder kan du læse om Laura og høre hendes personlige historie fortalt af både hende og hendes forældre.

Nu skal I møde vores superdejlige legekammerat Laura!

Det er så dejligt, at Legeheltene kommer og er sammen med mig. Så kommer jeg på en måde lidt væk fra alt det trælse. For mig betyder den pause, at jeg kan klare lidt igen efterfølgende”, fortæller Laura.

Laura er 12 (snart 13) år gammel, og hun bor i en lille by i Østjylland med mor Kristina, far Allan, brødrene Nikolaj og Mathias, hunden Balou og kaninerne Putte og Bacon.

Laura er født med en stor tumor for enden af rygsøjlen, som blev opereret væk, da hun var blot otte dage gammel. Desuden har Laura fået fjernet endnu en tumor for cirka tre år siden. Indtil nu har Laura gennemgået hele 10 operationer. Hun må desværre leve med store smerter, og hospitalet er blevet familiens andet hjem.

På hospitalet er Laura blevet rigtig gode venner med den søde Legehelt Signe, og der er ikke grænser for, hvad de to legekammerater kan sammen! Laura og Signe har f.eks. gået 5 km baglæns sammen, så Laura kunne få sit ”5 km baglæns-mærke” til spejder. Det skulle en indlæggelse nemlig bestemt ikke have lov til at sætte en stopper for – og hvor er det bare sejt gået! Når Laura er blevet opereret og ligger i sengen, står den ofte på et spil Uno – nogle gange ”bevægelses-Uno”, hvis Laura er frisk nok til det. Laura er vildt god til Uno og vinder derfor tit over Legehelten Signe. Andre dage spiller de bordfodbold, hvor Laura længe har haft førertrøjen på, men efterhånden har Legehelten Signe øvet sig så meget, at hun også kan vinde.

Når Legehelten er på besøg, giver det Laura en velfortjent pause, hvor hun kan være glad, og hendes forældre kan træde et skridt tilbage og nyde at se Laura få lov til bare at være barn.

Jeg har ofte siddet med en tåre i øjenkrogen over, at hun kan komme ud til Legeheltene og få et smil på læben. Ofte står det i stor kontrast til, hvad hun netop har været igennem inde på stuen. Hvis Legeheltene ikke var der, så ville det kun være oplevelsen inde fra stuen, der blev lagret i hendes sind. Vi er Legeheltene evigt taknemmelige for at være der, og fordi de følger Lauras alder og møder hende lige der, hvor hun er. Tak for at I ser og hører hende. Tak for alle de smil I skaber med hende, og tak for at I giver hende en følelse af, at hun betyder noget for jer”, lyder det fra Lauras mor Kristina.

×
×

Kurv