Turen

Kunne du godt tænke dig at få den vildeste oplevelse? En oplevelse, hvor du befinder dig i de mest fantastiske omgivelser, vil møde nye mennesker og etablere nye venskaber, blive udfordret til det yderste og samtidig overskride dine egne grænser for at sætte nogle nye? Alt imens du gør en forskel for børns sikkerhed i Danmark? Så er Adventure for Charity helt sikkert noget for dig!

I august 2024 går turen for første gang til fantastiske Grønland. Turen varer i alt 11 dage og heraf bruger vi 8 af dem på Arctic Circle Trail, hvor 160 kilometer venter forude.
Udover de fantastiske kilometer på Arctic Circle Trail byder turen også på en udflugt til indlandsisen- punkt 660 gennem den grønlandske tundra i 4WD bus. På turen til isen er der god mulighed for også at se rensdyr, moskusokser og fugleliv. Derudover kommer holdet på en guidet byvandring i Sisimiut og der er mulighed for at tilkøbe en sejltur herfra. Læs mere om den spændende rute dag for dag under fanen 'Program'.

Turen bliver uden tvivl en af de vildeste oplevelser i dit liv! Lyder det som noget for dig? Så send os din ansøgning her  

De specifikke rejsedatoer bliver offentliggjort i ultimo 2023. Turen arrangeres i samarbejde med Arctic Friend / Culture Adventure Aps.

Bidrag og sponsorater

I forbindelse med turen er det muligt at støtte deltagerens tur mod målet. Dette kan lade sig gøre ved at blive kilometersponsor, ved at give en donation via mobilepay, ved at blive virksomhedssponsor eller ved at donere produkter/oplevelser til en velgørenhedsauktion.

Som f.eks. kilometersponsor donerer man et selvvalgt beløb for hver kilometer, den udvalgte deltager bestiger. Man kan blive kilometersponsor via deltagernes personlige indsamlingssider. Man klikker på 'deltagere', finder den pågældende deltager, som man ønsker at støtte og klikker på denne.

Herunder ses de forskellige muligheder – klik for at læse mere.

VIRKSOMHEDSSPONSORATER

MOBILEPAY

VELGØRENHEDSAUKTION

Priser

Turen koster 28.000 kr. og varer i alt 11 dage.

Her kan du se en udførlig oversigt over, hvad prisen inkluderer:

DET FÅR TEAMET

PAKKE 1

Arctic Circle Trail 2024

Et 4-måneders træningsprogram X
Fællestræning for alle deltagere ca. 1 gang om måneden X
Holdmøde med praktiske informationer om tur, udstyr, førstehjælp m.m. X
Træningsevents X
Dansk rejsekoordinator som repræsentant for Børneulykkesfonden X
En rejse, der er sammensat af rejseselskabet Arctic Friend / Culture Adventure Aps X
Fly fra København til Kangerlussuaq X
Transport og fly retur Sisimiut-Kangerlussuaq-København X
Lufthavnsskatter og -afgifter X
1 nat i dobbelt værelse på Polar Lodge eller Old Camp i Kangerlussuaq inkl. morgenmad X
 Tur til Indlandsisen punkt 660 X
Aftensmad i Roklubben - Kangerlussuaq X
 2 nætter på Hotel Sisimiut i dobbelt værelse inkl. morgenmad og velkomst middag X
 Byrundtur Sisimiut X
 Transfers til og fra  overnatningssteder X
 Transfer til Kelly Ville - Kangerlussuaq X
 ACT: Morgenmad, frokost og aftensmad, te, kaffe, kogegrej og gas. X
 Førstehjælpsgrej X
 Telte X
Dansk læge/paramediciner med på turen X
Rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker X
Mulighed for køb af solbriller fra Wiley X til en særlig Adventure for Charity pris X
Muligheden for at købe udstyr til turen til en særlig Adventure for Charity pris X
Solcreme og vabelplaster X
Deltagelse i et stærkt netværk bestående af store erhvervsprofiler og kendte X
En "once in a lifetime"-oplevelse! X
Mulighed for at tilkøbe skaljakke og skalbukser fra Revolution Race inkl. tryk.  
IKKE INDKLUDERET  
Sovepose  
Liggeunderlag  
Spisegrej: Tallerken, krus, drikkedunk  
Vandrestave  
Myggenet  
Pandelygte  
Personligt udstyr  
Måltider udover de nævnte  
Obligatorisk EU-ansvarsforsikring & rejsegarantifond (kr. 100,- per person)  
Sygdomsafbestillingsforsikring. Koster 6% af rejsens pris.  
Enkeltværelsestillæg på Hotel, vandrehjem og telt: DKK 3.500,-  
   
   
Pris i alt DKK 28.000,-*

*Der tages forbehold for ændringer i pris og pakkens indhold.

Program

Dag 1: Afrejse fra København til Kangerlussuaq
Ved ankomst til Kangerlussuaq (Sønder Strømfjord) bliver vi modtaget og indlogeret på Polar Lodge, hvor vi skal overnatte vores første nat i Grønland.
Bygden, vi er kommet til, hedder Kangerlussuaq eller på dansk Sønder Strømfjord, og er en lille bygd på 500 beboere. Tidligere var Kangerlussuaq en amerikansk luftbase, hvilket du tydeligt kan se, når du går igennem denne lille bygd. Kangerlussuaq betyder ”den lange fjord”, og bygden ligger for enden af denne fjord, hvilket gør, at vi i Kangerlussuaq har indlandsklima, der gør lufthavnen til den vigtigste i Grønland, da klimaet her er mere stabilt og gør det muligt at lande her året rundt.
Efter indkvartering står det første eventyr for døren - turen går til indlandsisen punkt 660. Turen til isen går gennem den grønlandske tundra i 4WD bus. På turen til isen er der god mulighed for at se rensdyr, moskusokser og fugleliv. Tilbage i Kangerlussuaq efter dagens eventyr bliver vi kørt til restaurant Roklubben, der er beliggende ved Lake Ferguson, hvor vi skal spise en dejlig middag sammen, og hvor det bliver muligt at lære hinanden endnu bedre at kende.

Dag 2: Start på ACT: Katiffik 20 km - 8,5 time
Efter morgenmad skal vi sige farvel til Kangerlussuaq og de bekvemmeligheder, der hører med her. Vi bliver kørt ud til Kelly Ville, der er en mini-forsker by med en kæmperadar, der blandt
andet bliver brugt af DMI. Herfra starter vi vores 160km lange vandretur langs polarcirklen ud til Sisimiut, hvor der bor omkring 5.500 indbyggere og dermed er Grønlands 2. største by. Den største er selvfølgelig Nuuk med ca. 17.000 indbyggere og på 3. pladsen kommer Ilulissat med ca. 5.000 indbyggere. Dagens etape er på ca. 8,5 timers vandring til bredden af søen, hvor vi skal slå lejr for aftenen og natten. Teltene bliver slået op i de inddelte grupper, og for de friske, så er det blevet tid til turens første dukkert.
Terrænet på dagens første vandretur går langs små søer og mindre bjerge. Generelt er der rig mulighed for at tanke drikkevand op på turen, men den første sø er lidt anderledes, da vandet
her smager salt. Grunden til dette er de mange mineralforekomster, der findes i undergrunden. Det er derfor en god idé at have vandflaskerne fyldt helt op, inden vi forlader Kangerlussuaq.
ACT er kendt for dets uberørte natur, hvor dyrene til tider slet ikke bemærker din tilstedeværelse, samt fraværet af civilisation, hvilket er betegnende for Grønland, der ofte bliver nævnt som en af verdens sidste ødemarker. De næste 8 dage vil det være muligt at spotte moskus okser, rensdyr, Arktisk hare, Arktisk ræv, ørne, spurve, ravne, ørreder og laks.
Hver dag vil der være en briefing over dagens distance, så vi mentalt kan forberede os og gennemføre hver etape. Det vil også hver dag være muligt at tage en dukkert i det friske vand.
Den første etape, ud af de 160 km, er nu overstået, og vi har ca. 140 km igen.

Dag 3: Anden dagen på ACT: Katiffik - Kanocenteret 24km - 9,5 time
Dagen starter ud med, at morgenholdet sørger for at få kogt vand til dagens første kop kaffe og te, der kan hjælpe os til at komme ud af poserne og gøre os klar til endnu en dag. Efter
morgenmad, kaffe og te, så er det tid til at pakke lejren ned og fortsætte vores vandring på denne smukke vandretur langs polarcirklen i den smukke, nøgne grønlandske natur. Dagens vandretur er på ca. 9,5 time, og ruten går langs søen, som vi kommer til at have på vores højre hånd hele dagen, indtil vi ankommer til det gamle kanocenter, hvor man kan være heldig
at finde nogle lettere ramponerede kanoer, der er tapet sammen med gaffa-tape. Dagens rute er god opvarmning til de kommende dage, hvor terrænet bliver mere udfordrende.
Ved kanocenteret er der god plads og fladt terræn til teltslagning, tage en frisk dukkert og nyde den klare luft. Vi er nu for alvor kommet væk fra civilisationen og din SoMe-detox er påbegyndt. Den anden etape ud af de 160 km er nu overstået, og vi har ca. 116 km igen.

Dag 4: Tredjedagen på Arctic Circle Trail - Kanocenteret - Ikkattooq 23km - 8,5 time
For de friske, så starter dagen med en dukkert i bjergsøen inden morgenens første kop kaffe indtages. Dagens etape byder på første smagsprøve på vådt terræn og gode højdemeter, når vi skal passere en højderyg på de omkring 400 meter, der i tilgift giver os et flot vue udover sø og tundra. Vi passerer ligeledes sandstrand og der er god mulighed for at spotte arktiske harer.
Vi overnatter næsten på toppen af bjergryggen, der har fulgt os på dagens etape, så vi er motiverede for at starte morgendagen ud med blot 2 ekstra km op ad før vi kan nyde endnu et
vue over tundra og flod. Den anden etape ud af de 160 km er nu overstået, og vi har 93 km igen.

Dag 5: Fjerdedagen på ACT: Ikkattooq - Eqalugaarniarfik 18km - 8,5 time
Endnu en dag er der mulighed for en forfriskende morgendukkert, der giver energi til endnu en dags vandring, hvor du tydeligt ser spor fra da iskappen dækkede området. Grønland er dækket af 85% is og tidligere dækkede iskappen endnu større områder. I dag ligger der store klippestykker henslængt i naturen som en påmindelse om, hvad der var engang.
Dagen byder derudover også på et fantastisk vue udover en lang dalstrækning, der mest af alt henleder tankerne på den amerikanske prærie, og man kan også være heldig at se moskusokser på tundraen. Udover tundraen, der er omkranset af bjerge på begge sider, så kan du se Oles Lakseelv, Itinneq, hvor vandet fosser igennem, der er berømt for sine mange laks.
Vi holder en forlænget frokost, hvor det vil være mulighed for at give fiskeriet et forsøg. Efter frokost krydser vi Oles Lakseelv og bevæger os videre op i landskabet op ad endnu en bjergryg. Inden vi når søen, hvor vi skal slå lejr for natten, så kan vi nyde udsigten fra dagens sidste bjergryg, hvor søerne ligger på stribe. Den fjerde etape ud af de 160 km er nu overstået, og vi har nu 78 km igen.

Dag 6: Femtedagen på ACT: Eqalu9gaarniafik - Innajuattoq - 13 km 5,5 time
Efter en mulig forfriskende dukkert og morgenmad fortsætter dagens vandring på femtedagen, hvor kroppen har affundet sig med dagens strabadser. Dagens etape hører til de korte, og går
over åbne vidder i fugtigt underlag langs sø, strand og strømmende vand. Det medbragte myggenet kan være en kær ven på dagens vandring. Det kommer dog meget an på, hvordan
sommeren har forløbet, om den har været tør eller regnfuld. Området bugner med blåbær og revling, der i Grønland bliver kaldt sortebær. Den femte etape ud af de 160 km er nu overstået, og vi har nu 65km igen.

Dag 7: Sjettedagen på ACT: Innajuattoq - Nerumaq - 21km - 8,5 time
Dagens etape starter med at hoppe fra sten til sten over et flodleje. Herefter fortsætter turen på højre side af dalen, hvor floden i dalsænkningen bugter sig, før vi, i grønlandsk kontekst, skal
vandre gennem høj bevoksning. Dagens lejr sættes op, når vi kommer ud af dalen, tæt på floden, hvor vi kan hente vand. Den sjette etape ud af de 160 km er nu overstået, og vi har 44 km igen.

Dag 8: Syvendedagen på ACT: Nerumaq - Kangerlusarsuk Tuelleq - 18km - 7,5 time
Dagens vandring byder på flere krydsninger af floden fra gårsdagens vandretur, som vi fortsat følger, til vi når ud til mundingen af fjorden Kangerluarsuk Tuelleq, hvor fiskerne sejler ind fra Sisimiut, når de skal på jagt efter rener eller Tuttu som de hedder på grønlandsk. Det er ikke unormalt for jægerne at vandre 10-15 km ind i baglandet for at jage rener, hvorefter de bærer dem tilbage til båden på ryggen med en bæresele rundt om hovedet. På denne måde kan de bære op til omkring 100kg renkød. Det giver stof til eftertanke, hvis man til tider har følt
rygsækkens vægt tynge. Den syvende etape ud af de 160 km er nu overstået, og vi har 26km igen.

Dag 9: Ottendedagen på ACT: Kangerlusarsuk Tuelleq - Hotel Sisimiut - 26km
Dagens sidste etape er 26km lang og med få stigninger. Dele af ruten vil gå langs fjorden: Kangerluarsuk Tulleq, inden vi rammer Sisimiut, hvor vi kan få et varmt bad på Hotel Sisimiut og
slappe af efter ugens strabadser. På vejen er der mulighed for at afprøve et af de mest afsides toiletter med en af verdens bedste toilet-udsigter. Derudover så er der også en sidste treat på ACT, og det er udsigten over dalen og bjerget, Naasaasaq, hvor Sisimiut ligger gemt bag. Den ottende etape ud af de 160 km er nu overstået, og vi har 0km igen. Fælles aftensmad på Hotel Sisimiut med fælles skål efter vel gennemført ACT.

Dag 10: Sisimiut - guidet byrundtur i Sisimiut
Efter morgenmad er det tid til en guidet byvandring rundt i Sisimiut, hvor du får byens historie fortalt levende, mens vi går. Resten af dagen er på egen hånd, hvor der er tid til at smække benene op. Hvis benene kribler efter flere kilometer, så er der flere fine vandreruter i omegnen af Sisimiut. Frokost og aftensmad er på egen hånd.

Tilkøb i Sisimiut: Dagstur DKK 1200,-
Sejltur ud til den nedlagde bygd, Aassagutaq, som ligger lidt syd for Sisimiut. Her levede flere af fiskeri og fangst frem til 1950’erne, hvorefter fiskeriet gik ned af bakke, og beboerne blev tvunget til at flytte ind til de større byer. Om sommeren er der sommerlejr i den nedlagde bygd, som ellers fremstår som en spøgelsesby. Hjemturen langs kysten til Sisimiut er på gåben.
Der kan tilkøbes en returbåd fra bygden: DKK 700,- per person

Dag 11: Sisimiut - Kangerlussuaq - København
Efter morgenmad siger vi farvel til Sisimiut og kører vi ud til lufthavnen, hvor det er tid til at rejse hjem til Danmark med let rygsæk, men fuld af gode oplevelser.
Eller mulighed for at forlænge rejsen. Vi kan lave mange forskellige udgaver - både fælles for hele holdet eller hvis der er individuelle ønsker. Det oplagte valg ville være at tage forbi Ilulissat
i 3-4 nætter.

Sponsorer

×
×

Kurv