Turen

Kunne du godt tænke dig at få den vildeste oplevelse? En oplevelse, hvor du befinder dig i de mest fantastiske omgivelser, vil møde nye mennesker og etablere nye venskaber, blive udfordret til det yderste og samtidig overskride dine egne grænser for at sætte nogle nye? Alt imens du gør en forskel for børns sikkerhed i Danmark? Så er Climb for Charity helt sikkert noget for dig!

Den 9. november 2022 går turen til Himalaya og Tsergo Ri toppen i Langtang dalen på 4.985 højdemeter.
På turen vil du blive udfordret og finde helt nye sider af dig selv . Du skal nemlig bestige Tsergo Ri toppen via en rute gennem den skjulte Langtang-dal til det høje Himalaya på grænsen til Tibet – en overset perle!

Du vil opleve det klassiske Himalaya i storslåede landskaber uden at behøve at vandre i 2-3 uger. På denne utrolige rute i Langtang, oplever du frodige floddale, yakoksens land og det høje Himalaya, men også afsidesliggende landsbyer, der sjældent ser turister i forhold til hoveddalen.

Du vil opleve den smukke Himalaya-dal som byder på skønne skovstrækninger, klassisk Himalaya sæterland, små fine bygder og de helt store bjergudsigter på grænsen til Tibet.

Hele turen varer 12 dage, hvoraf det tager 6 dage at bestige Tsergo Ri. Turens 11 dage bliver uden tvivl en af de vildeste oplevelser i dit liv! Der er afrejse fra København den 9. november og hjemkomst den 20. november 2022.

Lyder det som noget for dig? Så send os din ansøgning her

Turen arrangeres i samarbejde med Kipling Travel.

Bidrag og sponsorater

I forbindelse med turen er det muligt at støtte deltagerens tur mod toppen. Dette kan lade sig gøre ved at blive højdemetersponsor, ved at give en donation via mobilepay, ved at blive virksomhedssponsor eller ved at donere produkter/oplevelser til en velgørenhedsauktion.

Som f.eks. højdemetersponsor donerer man et selvvalgt beløb for hver højdemeter, den udvalgte deltager bestiger. Man kan blive højdemetersponsor via deltagernes personlige indsamlingssider. Man klikker på 'deltagere', finder den pågældende deltager, som man ønsker at støtte og klikker på denne.

Herunder ses de forskellige muligheder – klik for at læse mere.

VIRKSOMHEDSSPONSORATER

MOBILEPAY

VELGØRENHEDSAUKTION

Priser

Turen koster 16.200 kr. og varer i alt 12 dage. Denne pris inkluderer bl.a. overnatning på hotel før og efter bestigningen af Tsergo Ri, overnatning i hytter under bestigningen, guider på turen, flybilletter, muligheden for at købe støvler og andet udstyr til indkøbspriser, en højkvalitets-skaljakke til en værdi a. 2900, førstehjælpskursus, deltagelse i diverse træningsevents og meget mere.

Her kan du se en udførlig oversigt over, hvad prisen inkluderer:

DET FÅR TEAMET

PAKKE 1

BESTIGNING AF TSERGO RI I HIMALAYA BJERGENE

Et 4-måneders træningsprogram X
Fællestræning for alle deltagere ca. 1 gang om måneden X
Stress- og højdesygekursus for alle deltagere X
Træningsevents X
Lokale sim-kort til alle deltagere X
Dansk rejsekoordinator som repræsentant for Børneulykkesfonden X
En rejse, der er sammensat af rejseselskabet Kipling Travel, der er medlem af Rejsegarantifonden X
Fly tur/retur til Kathmandu på økonomiklasse med afgang fra Kastrup. X
Lufthavnsskatter og -afgifter X
7 dage og 6 nætter i Langtang dalen og Tsergo RI. Under turen er der overnatning i tehuse. X
3 hotelovernatninger i Kathmandu i delt dobbeltværelse med 2 separate senge inkl. morgenmad X
Besøg hos børnehjem i Kathmandu X
Professionelle engelsktalende guider og bærere på turen samt sherpaguide (Certificeret trekking guide) X
Dansk læge med på turen til Himalaya X
Rundture og sightseeing i Kathmandu med engelsktalende guide inkl. entreer ved seværdigheder X
Drikkepenge til guider og bærere X
Transfer og transport X
Morgenmad, frokost og aftensmad i Kathmandu og til/fra Langtang X
Alle nepalesiske turistskatter og afgifter samt evt nationalparkafgifter og Trekkingtilladelse X
Forsikring af det lokale mandskab (syge og ulykkesforsikring af guider og bærere samt hjælpere) X
Trekking permits og Tims (Trekker`s information management system) X
Paksæk (rejsetaske til trekkingturen). Ca. 75 liter stor paksæk som du kan pakke din bagage i til trekkingturen. Denne udleveres i Kathmandu X
Vand på trekkingturen, 5 liter i døgnet (vi har vandrensningstabletter med) X
Ekstensivt informationsmateriale om landet og turene samt kortmateriale, hvor det er muligt X
Gebyr til Rejsegarantifonden X
Produktansvarsforsikring X
10 % rabat på rejseudstyr i udvalgte udstyrsbutikker X
Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden X
Mulighed for køb af solbriller fra Wiley X til en særlig Adventure for Charity pris X
Muligheden for at købe udstyr til turen fra Craft til en særlig Adventure for Charity pris X
Skaljakke X
Førstehjælps-kit X
Solcreme X
Deltagelse i et stærkt netværk bestående af store erhvervsprofiler og kendte X
En "once in a lifetime"-oplevelse! X
Forsikringer (Gouda årsrejseforsikring inklusive afbestillingsforsikring anbefales). Obs. Vær opmærksom på, at forsikringen skal dække trekkingrejser -
Visum til Nepal koster 30USD (fås i lufthavnen, husk pasfoto) -
Mad på trekkingturen, ca. 170-250 kr. pr dag som bestilles efter menukort og afregnes på stedet) i alt ca. 1200 på turen. -
Forplejning udover den nævnte, personlige udgifter og drikkepenge -
Vaccinationer/medicin -
Personligt udstyr som sovepose, liggeunderlag osv.
(Sovepose og dunjakke kan lejes i Kathmandu)
-
Pris i alt DKK 16.200,-*

*Der tages forbehold for ændringer i pris og pakkens indhold.

Program

Dag 1: Afrejse fra København til Kathmandu

Dag 2: Ankomst til Kathmandu – “Welcome to the capital city of Nepal”

I vil blive modtaget i Kathmandus lufthavn og kørt den korte tur ind til Jeres hotel, som ligger centralt i byen.

Kathmandu har en fantastisk blanding af kunst, kultur, historie og religion, som vi skal ud og opleve allerede i dag. Vi tager en kort vandretur rundt i byen, og snuser de mange nye indtryk til os. Om aftenen spiser vi en dejlig middag, hvor vi kan lære hinanden og gruppen bedre at kende.

 • Overnatning på hotel

Dag 3: Kørsel til Syabrubesi og trek til Khanjim

Efter morgenmaden kører vi fra Kathmandu langs de to store floder Trishuli og Bhote Koshi. Vi passerer små lokale landsbyer, inden vi ankommer til byen Syabrubesi. Her strækkes benene efter en lang køretur, og vi starter vores første del af trekket – en opstigning til den lille landsby Khanjim, hvor der overnattes.

 • Højde: Khanjim – 2.235 meter
 • Trekkingtid: cirka 3 timer.
 • Overnatning på tehus

Dag 4: Khanjim til Lama Hotel

Op og ned i landskabet går turen gennem smukke skove med muligheden for at se fugle og dyreliv – er vi heldige spotter vi den kendte røde panda samt langur-aber, som begge lever på disse egne. På klare dage kan vi se til både Surya Peak og Naya Kanga Peak, som begge er bjergtoppe over 5.000 meter.

Vi går gennem den lille sherpa landsby kaldet Sherpa Gaun, og fortsætter gennem skovene, som fører os ind i Langtang dalen og til den lille by Rimche. Herfra er der kort distance til Lama Hotel. Historisk har Lama Hotel vigtig betydning, da den for år tilbage var det eneste tehus i området.

 • Højde: Lama Hotel – 2.480 meter
 • Trekkingtid: cirka 5 timer.
 • Overnatning på tehus

Dag 5:  Lama Hotel til Mundu

Dagens start er gennem skovområder med glimtvise udsyn til Langtang Lirung – Langtangs højeste peak på 7.227 meter. Undervejs får vi muligvis øje på Nepals nationalfugl, som er en smuk, men truet, fugleart

Vi ankommer til ”Ghora Tabela”, som betyder hestestalden, hvor de tibetanske khampaer og deres heste for tid tilbage bosatte sig. Området er stærkt influeret af den tibetanske buddhisme, så vi trekker forbi vandmøller, bedemøller, stupaer og hellige stentavler med buddhistiske inskriptioner. Stien fortsætter med let stigning, og dalen åbner sig op. I passerer et par midlertidige bosættelser, som bliver brugt af hyrder, der bringer deres dyr op til højlandet for at græsse i sommermånederne.

Vi ankommer til Langtang, som er et af de områder der blev hårdest ramt under jordskælvet i 2015. En halv times vandring senere ankommer vi til Mundu, hvor der overnattes.

 • Højde: Mundu 3.543 meter
 • Trekkingtid: cirka 7 timer.
 • Overnatning på tehus

Dag 6: Mundu til Kyanjing Gompa

Dagens stigninger gennem landskabet gør, at dalen for alvor åbner sig op, og de smukke imponerende udsigter kommer til syne – blandt andet til Mount Ganchhenpo. Stien stiger gradvist, mens I passerer de små landsbyer, marker med yak-okser, stupaer og bække indtil vi når frem til landsbyen Kyanjin.

Dagens trek er kort, og giver derfor kroppen tid til at akklimatisere sig, samt tid til at vi kan udforske området. Området er i fantastisk dramatiske omgivelser med snedækkede tinder i alle retninger. Herfra har du panoramaudsigt til bjergene Dorje Larpa, Langtang Ri, Langtang Lirung og mange andre. Vi kan besøge byens kloster og den lokale ostefabrik, hvis vi har lyst.

 • Højde: Kyanjing Gompa 3.830 meter.
 • Trekkingtid: cirka 3 timer
 • Overnatning på tehus

Dag 7: Langshisha Kharka dagtur. Kyanjin

Langshisha Kharka er en forrygende dagtur helt til ”verdens ende” i bunden af dalen. Først forbi den lille, forladte landingsbane. Stien følger mere eller mindre Kang Chhu-floden med udsigt til masser af små sæterbeboelser som Pana, Dig Yabsa, Yathang og Numthang.

Fremme i dalen troner Langshisha Ri på 6.377 meter og Gangchenpos enorme væg sig op. Der er en lille stigning ved Phrul Ragnthang-gletsjerens endemoræne for at komme til Langshisha Kharka. Udsigten herfra er fabelagtig smuk. Der er direkte udsigt ind i en verden af sne- og isklædte tinder som Urkinmang, på 6.151 meter, beliggende nær Tilmans Col, Pemthang på 6.874 meter, og ikke mindst Dorje Lhakpa, på 6.966 meters højde.

Efter en flot dag i højbjergene, vender vi tilbage til tehuset i Kyangjin.

 • Højde: Kyanjing Gompa 3.830 meter.
 • Trekkingtid: cirka 7 timer.
 • Overnatning på tehus

Dag 8: Tsergo Ri 4.985 meter – Mundu 3.600 meter

Tsergo Ri lyder ikke af meget – men det er den – og det er dagens mål. Tsergo Ri på 4.985 meter er den smukke kegleformede top, som har været i horisonten de seneste par dage. Det er en lang og anstrengende dagstur og toppen skal kun angribes af dem, som er godt akklimatiseret. Trekket starter med at gå til Tarche-sæteren med nogle få huse, hvorfra det nådesløst går opad i et par timer langs den veldefinerede ryg. Vejen er ikke specielt nem at finde, men med guidernes hjælp er det intet problem. Den sidste del er ren blokmark og de sidste meter kan være en anstrengende affære. Men udsigten fra toppen er intet mindre end verdensklasse. Her er direkte udsyn til Naya Kanga, en af de berømte ”trekking peaks” og passet Ganja La lige øst for. Desuden igen Tilmans Gangchenpo samt hele vejen til Tibets grænse for enden af dalen. Nedstigningen foregår enten samme vej eller direkte mod syd og Dig Yabsa-sæteren beliggende oven over dalen, hvorfra det går lige ud til Kyanjin.

Godt trætte efter en fuldstændig forrygende topbestigning af Tsergo Ri, går vil tilbage til Kyanjin for et hvil, inden vi skal stige ned i dalen og tilbage til Mundu i 3.600 meters højde efter en 9-12 timer lang dag

Overnatning i tehus

Dag 9: Ghoretabela, Lama og hele vejen til Syabrubensi

Vi skal ud på en skøn vandredag gennem det centrale Langtang. Det er en særlig oplevelse at se de kendte landskaber fra den anden side og det giver en helt anden virkning end på udturen. Turen går ud af dalen, via Ghore Tabela tilbage til Langmoche i 1.980 meters højde. VI kommer igen ned i de tætte skovkladte landskaber og vandrer hele vejen tilbage til Syabrubensi, den lille flække, der efter bjergene nu forekommer som en storby. Det er en flot og lang dag på 7-10 timer.

Overnatning i tehus

Dag 10: Fra Syabrubensi og bjergene til Kathmandu

Sidste dag vandrer vi ned mod Syabrubensi med de sidste udsigter til Nepals smukke landskaber. Vi samles på vores faste base i Syabru og kører derefter gennem den stejle Trisuli floddal tilbage til Kathmandu, hvor vi ankommer sen eftermiddag efter nogle fantastiske dage i Langtangdalens landsbyer og højbjerge.

Frokost og aftensmad er inkluderet

Overnatning i Kathmandu.

Dag 11: Buddhisternes og hinduernes Kathmandu samt PA Assistance

Vi skal opleve Kiplings helt egen Kathmandu rundtur, hvor vi skal opleve hinduernes Pashupatinath og buddhisternes Bhoudanath – og sidst på dagen på et par timers byvandring i det helt gamle Kathmandu.

Efter morgenmaden køres til Pashupatihnath ved den lidt flade Bagmati-flods bred. I nepalesernes mytologi og religion er Pashupati (Shiva i form af beskytteren af kvæget) det vigtigste hindutempel og vi vil opleve utallige templer med smukke gyldne tage og hellige tiggermunke, sadhuer. Er der et sted i Nepal, vi kan få kulturchok, er det her.

Vi fortsætter til det store buddhistiske område ved Bhoudanath, er et af byens mest levende tibetanske områder – og endda uden trafik. Selve stupaen, der er Asiens største og hele området ved Bhoudanath er den tibetansk-buddhistiske kulturs arnested med dusinvis af klostre, munke og kunsthåndværkere.

Om eftermiddagen skal vi besøge et skole og børneprojekt fra PA Assistance for børn af fængslede forældre. Det er startet af Indira Ranamagar, der er kåret som Asiens dygtigste kvindelige social entreprenør og hendes projekt, der er i ren verdensklasse

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet

Overnatning i Kathmandu.

Dag 12: Afrejse fra Kathmandu og ankomst København 

Vi forlader Kathmandu og tager i lufthavnen, hvor vi påbegynder hjemrejsen mod København.

Morgenmad og mad på flyet er inkluderet.

Sponsorer

×
×

Kurv