Turen

Kunne du godt tænke dig at få den ultimativt vildeste oplevelse i dit liv? En oplevelse, hvor du befinder dig i de mest fantastiske omgivelser, vil møde nye mennesker og etablere nye venskaber, blive udfordret til det yderste og samtidig overskride dine egne grænser for at sætte nogle nye? Alt imens du gør en forskel for børns sikkerhed i Danmark? Så er Adventure for Charity helt sikkert noget for dig!

I september 2024 går turen for 13. gang til Kilimanjaro, der med sine 5895 meter er Afrikas højeste bjerg. Turen forventes at blive skudt igang i medio september, hvor du for alvor vil blive udfordret og finde helt nye sider af dig selv. Du skal nemlig bestige Kilimanjaro via den populære Marangu-rute, der også er kendt som Coca Cola-ruten. Ruten er kendt for sin smukke natur og tropiske omgivelser. Samtidig er det med denne rute muligt at overnatte i hytter, hvorfor turen forekommer mere komfortabel.

I forbindelse med turen vil der ligeledes være et besøg på et Afrikansk børnehjem i byen Moshi, hvor deltagerne vil få et indblik i børnenes hverdag, samt dele ud af medbragt læringsmateriale fra Børneulykkesfonden.

Hele turen varer 11 dage, hvoraf det tager 7 dage at bestige Kilimanjaro. Turens 10 dage bliver uden tvivl en af de vildeste oplevelser i dit liv!

Der er afrejse fra København den 16. september og hjemkomst den 27. september.

Turen arrangeres i samarbejde med Kipling Travel.

Lyder det som noget for dig? Så send os din ansøgning her

 

Bidrag og sponsorater

I forbindelse med turen er det muligt at støtte deltagerens tur mod toppen af Mt. Kilimanjaro Dette kan lade sig gøre ved at blive højdemetersponsor, ved at give en donation via mobilepay, ved at blive virksomhedssponsor eller ved at donere produkter/oplevelser til en velgørenhedsauktion.

Som f.eks. højdemetersponsor donerer man et selvvalgt beløb for hver højdemeter, den udvalgte deltager bestiger. Man kan blive højdemetersponsor via deltagernes personlige indsamlingssider. Man klikker på 'deltagere', finder den pågældende deltager, som man ønsker at støtte og klikker på denne.

Herunder ses de forskellige muligheder – klik for at læse mere.

VIRKSOMHEDSSPONSORATER

MOBILEPAY

VELGØRENHEDSAUKTION

Priser

Turen koster 26.800 kr. og varer i alt 11 dage med afgang i september 2024. Denne pris inkluderer bl.a. helpension på turen, overnatning på hotel før og efter bestigningen af Kilimanjaro, overnatning i hytter under bestigningen, en tøjpakke med t-shirts og jakke fra Craft, guider på turen, flybilletter, muligheden for at købe støvler og andet udstyr til indkøbspriser, førstehjælpskursus, deltagelse i diverse træningsevents og meget mere.

Her kan du se en udførlig oversigt over, hvad prisen inkluderer:

DET FÅR TEAMET

BESTIGNING AF KILIMANJARO VIA MARANGU-RUTEN  
Et 4-måneders træningsprogram X  
Fællestræning for alle deltagere ca. 1 gang om måneden X  
Holdmøde med praktiske informationer om tur, udstyr, førstehjælp m.m. X  
Træningsevents X  
Infoaften med en Adventure for Charity-holdleder X  
En rejse, der er sammensat af rejseselskabet Kipling Travel, der er medlem af Rejsegarantifonden X  
Fly tur/retur til Tanzania X  
5 dage på Kilimanjaro inkl. 1 akklimatiseringsdag. Under turen er der overnatning i hytter samt helpension X  
2 overnatninger på hotel med helpension inden turen op ad Kilimanjaro X  
Besøg på et afrikansk børnehjem i byen Moshi X  
Professionelle engelsktalende guider og bærere på turen X  
Dansk læge med på turen X  
Helpension under turen X  
Drikkepenge til guider og bærere X  
Koordinering af transport og overnatning X  
Mulighed for at tilkøbe skaljakke og skalbukser fra Revolution Race inkl. tryk X  
Mulighed for køb af træningstøj til særlig Adventure for Charity pris X  
Mulighed for køb af solbriller fra Wiley X til en særlig Adventure for Charity pris X  
Muligheden for at købe støvler og andet udstyr hos Friluftsland med særlig rabat X  
Solcreme X  
Deltagelse i et stærkt netværk bestående af store erhvervsprofiler og kendte X  
En "once in a lifetime"-oplevelse! X  
Pris i alt DKK 26.500,-*  

* Der tages forbehold for ændringer.

Vi gør opmærksom på, at prisen ikke inkluderer visum, vaccinationer/medicin, afbestillings- og rejseforsikring, andre måltider udover det nævnte samt andet udstyr som sovepose, liggeunderlag osv.

Program

16. september: Afrejse fra København mod Tanzania og Kilimanjaro

I flyver mod Tanzania og ankommer i løbet af aftenen til Kilimanjaro lufthavn. Her bliver I mødt af vores lokale agent, der står klar med et kipling-skilt. Fra lufthavnen er der en times kørsel til Hotel Springlands i Moshi. Fra hotellet er der, i klart vejr, en fantastisk udsigt til Kilimanjaro.

Overnatning i Moshi.

Mad på flyet er inkluderet.

17. september: Ankomst til Kilimanjaro og Springlands. Fridag og forberedelse

I dag er der et lille forberedelsesmøde til turen op ad Kilimanjaro. Derudover er dagen fri, og der er mulighed for at kigge lidt på byen eller slappe af ved hotellets pool. Moshi er ikke en by med nævneværdige seværdigheder, men der er en herlig stemning, masser af butikker og små markeder, hvor kvinderne sidder og sælger stabler af agurker, gulerødder og æbler.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad er inkluderet.

18. september: Transfer til Marangu Gate. Trek til Mandara Hut, 2.740 m.

Tidlig morgen er der afgang mod Marangu gate på Kilimanjaros østlige side, hvor trekket starter. Køreturen tager en under en time, og herfra går det op gennem skoven ad mudrede stier med vandrestavene i hænderne.

Her, så lavt på Kilimanjaros flanker, er det ofte kun lidt køligt, men vejret kan være fugtigt og nogle gange decideret vådt. Skoven er tæt omkring stien, og der er masser af liv i trækronerne. Hold øje med de langhårede Colobus aber med den klassiske sort-hvide frakke, der har det med at hoppe rundt mellem grenen og er et særpræget syn.

I holder frokost ca. halvvejs gennem dagens 12 kilometer strækning, og godt op ad eftermiddagen ankommer I til Mandara Hut i 2.740 meters højde. I Mandara Hut, ligesom i andre hytter på Kilimanjaro, sover I på sovesale, og der er badeværelser med rindende vand.

Overnatning i Mandara Hut.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

19. september: Trek til Horombo Hut, 3.720 m.

Dagen starter tidligt med morgenmad og derefter trek start. Den første time går gennem skoven, og herefter stejler stien til og tager jer op gennem hede, hvor vegetationen er noget mere sparsom. Planter og buske har mindre blade, blomster og frugter, flere torne og er i det hele taget noget stride, om end meget smukke, at se på.

Halvvejs holder I frokost og nyder den fænomenale udsigt til Mawenzi toppen, der som en af Kilimanjaros tre vulkantoppe rejser sig hele 5.150 meter over havet.

Efter 11 km på fødderne ankommer I til Horombo Hut sent på eftermiddagen, hvorfra I nu også har udsigt til Kibo toppen.

Hytterne på Marangu ruten er generelt placeret sådan, at I har flotte, åbne udsigter fra lejren, men dette er særligt tilfældet for Horombo hytten, der nok har rutens bedste lejrudsigt – glæd jer til at vågne over skyerne den kommende morgen.

Overnatning i Horombo Hut.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

20. september: Akklimatiseringsdag og Zebra Rocks. Horombo Hut

For akklimatiserings skyld tilbringer I to nætter i Horombo Hut.

I bruger dagen på at vandre til de karakteristiske Zebra Rocks, som er nogle flotte sorte stenformationer med hvide kalkstriber. Turen tager jer lidt over de 4.000 meter, inden I returnerer til Horombo Hut for endnu en overnatning.

Overnatning i Horombo Hut.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

21. september: Trek til Mawenzi Hut, 4.310 m.

Mawenzi lejren, som er dagens mål, bruges at langt færre trekkere på Kilimanjaro end de andre lejre på Marangu ruten. Årsagen er, at mange skipper denne lejr og vandrer direkte op til Kibo Hut. Dette er dog ikke en god ide, da den ekstra tid til akklimatisering markant forbedre topchancen.

Mawenzi Hut ligger i 4.310 meters højde, og grundet det lavere antal besøgende er denne lejr noget mere simpel end de andre på ruten.

Overnatning i Mawenzi Hut.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

22. september: Trek til Kibo Hut, 4.750 m.

Trekket fra Mawenzi til Kibo hut dækker kun en distance på omkring 8 kilometer, men turen tager alligevel 5-6 timer, da I skal gennem det golde, månelignende landskab over sadlen mellem Mawenzi og Kibo toppene. På toppen af sadlen synes Kibo, Kilimanjaros højeste top, meget tæt på.

I det alpine månelandskab ligger Kibo lejren, og også denne er mere simpel end de foregående lejre, grundet den høje beliggenhed. Der er ingen rindende vand i Kibo, men ellers er lejren pæn.

Overnatning i Kibo Hut.

Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

23. september: Topdag, 5.895 m. og retur til Horombo Hut

Den store dag er kommet, og nu går det mod toppen af Afrika. I starter i ly af mørket, og de første timer kan I forvente kulsort nat eller stjernehimmel – uanset hvad går der nogle timer, før I ser solen rejse sig over horisonten, og når det sker, vil det med stor sandsynlighed være en af de smukkeste solopgange, i nogensinde har set.

Få timer efter solen melder sig på horisonten når I Uhuru Peak, som Afrikas højeste punkt kaldes. 5.895 meter over havets overflade har I nu hele det afrikanske kontinent under jer. Det er en følelsesvældet oplevelse, som rører de fleste.

I tager selvfølgelig det obligatoriske topbillede, inden det fra Uhuru går ned igen, hele vejen tilbage til Horombo Hut.

24. september: Mandara og Marangu Gate. Transfer Springlands

I har en lang nedstigning foran jer på denne sidste dag på bjerget. De 18 kilometer ned til Marangu Gate kommer til at tage 5-7 timer, og derfor starter I tidligt, så I kan være tilbage i Moshi i god tid.

I vandrer gennem heden til Mandara Hut, hvor I spiser frokost. Herfra dykker I nu ned gennem skoven igen, vejret bliver fugtigt, stierne mudrede, og trætoppene levende. Godt op ad eftermiddagen når I Marangu Gate, hvor I bliver hentet og kørt tilbage til Moshi.

Nu tilbage på hotellet kan I fejre et veloverstået trek og nyde komforten i et rigtigt bad og en varm seng – og ikke mindst en dejlig kold øl eller sodavand. Selv om I selvfølgelig er trætte, er stemningen høj på denne dag.

Overnatning i Moshi.

Morgenmad er inkluderet.

25. september: Moshi og besøg på børnehjemmet

I har dagen i Moshi, med et besøg på børnehjem, mens ellers er dagen til fri leg. I kan vælge at udforske den Afrikanske bys spøjse gader, få en god (!) kop kaffe på Union Cafe midt i byen eller bare slappe af ved hotellets pool.

Sent om aftenen er der transfer til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Morgenmad er inkluderet.

26. september: Formiddagen fri, herefter transfer til lufthavnen for hjemrejse

27. september: Hjemkomst

Efter et stort Kilimanjaro-eventyr, lander I igen i København eller tilsvarende.

Velkommen hjem!

Turen er sammensat af bureauet Kipling Travel, der er kendt for at skræddersy de bedste og mest uforglemmelige oplevelser i Afrika. Kipling Travel er rejsearrangør for turen og står bag valget af ruten op ad Kilimanjaro, udregningen af diverse priser og bidrager løbende med rådgivning til valg af det rette udstyr m.m.

Du kan læse mere om Kipling Travel her

Sponsorer

×
×

Kurv